Kinas matforsyningsdata
Pan Publikigita: 2023-11-21 15:16:16

Kina disponerer 9% av verdens dyrkbare land og gir mat til nesten en femtedel av verdens befolkning. For noen tiår siden slet 400 millioner mennesker med å få nok mat, men i dag har over 1,4 milliarder mennesker tilstrekkelig tilgang til mat. Følgende tall viser hvordan Kina selv har sikret sin matsikkerhet.

I 2022 oversteg gjennomsnittlig matbesittelse per person i Kina 486 kilo, noe som var høyere enn den internasjonalt anerkjente grensen for matsikkerhet, nemlig 400 kilo.

Kinas kornproduksjon har holdt seg stabil i over åtte år og overstiger 650 milliarder kilo, samtidig som produksjonskapasiteten har økt jevnt.

Kina opprettholder også en "rød linje" på 1,8 milliarder mu (120 millioner hektar) med dyrket land, hvor mer enn halvparten er konstruert som høykvalitets jordbruksland. Sammenlignet med vanlig jordbruksland har høykvalitets jordbruksland en 15%–20% høyere grad av mekanisering, og sparer 20%–30% vann, mer enn 30% strøm og 13% gjødsel. Dette fører til fordeler i å sikre stabile og høye avlinger til tross for tørke og flom.

Our Privacy Statement & Cookie Policy

By continuing to browse our site you agree to our use of cookies, revised Privacy Policy.You can change your cookie settings through your browser.
I agree