60 år av Kinas stöd till utländsk sjukvård, en berättelse av kärlek utan gränser
Gong Weiwei Publikigita: 2023-11-27 17:17:28

I år är det 60-årsjubileum för Kinas medicinska team för utländskt bistånd. Sedan 1963, då det första medicinska teamet för utlandshjälp skickades, har Kina skickat mer än 30 000 medicinska teammedlemmar till 76 länder och regioner, byggt mer än 130 medicinska och hälsofaciliteter och behandlat nästan 300 miljoner patienter. Under de 60 åren har Kinas medicinska team för utlandshjälp skiftat från ”blodtransfusion” till ”blodskapande”. De har utbildat ett stort antal lokal medicinsk personal, lämnat efter sig ett ”medicinskt team som aldrig gå” och förbättrat nivån på medicinsk teknik i mottagarländerna.

Our Privacy Statement & Cookie Policy

By continuing to browse our site you agree to our use of cookies, revised Privacy Policy.You can change your cookie settings through your browser.
I agree