Tvåårsdagen av Kinas första nationalparker
Gong Weiwei Publikigita: 2023-11-27 17:46:03

Sedan de inrättades för två år sedan har Kinas första nationalparker spelat en avgörande roll för återställande av biologisk mångfald och ekologiskt skydd.

Under de senaste två åren har antalet vilda nordostliga (sibiriska) tigrar i nationalparken Northeast Tiger and Leopard ökat till cirka 60, och antalet gibbonpopulationer i nationalparken Hainan Tropical Rainforest har återhämtat sig till 37 i sex grupper. Sjutton nya arter har upptäckts i Wuyi Mountain National Park. Som ett nästa steg kommer Kina att fortsätta att främja inrättandet av nya nationalparker och sträva efter att bygga världens största nationalparksystem till 2035.


Our Privacy Statement & Cookie Policy

By continuing to browse our site you agree to our use of cookies, revised Privacy Policy.You can change your cookie settings through your browser.
I agree