Solidariskt agerande för att bekämpa klimatförändringarna
Gong Weiwei Publikigita: 2023-12-19 10:39:25

Den 28:e partskonferensen (COP28) inom ramen för Förenta nationernas ramkonvention om klimatförändringar (UNFCCC) hölls i Dubai, Förenade Arabemiraten, den 30 november till 12 december. Vid denna konferens gjordes den första globala upprättningen av Parisavtalet.

  Det är obestridligt att jordens temperatur stiger. 2023 enligt Världsmeteorologiska organisationen kommer att bli det varmaste året i mänsklighetens historia. Det finns ingen tid att förlora i kampen mot klimatförändringarna. Det internationella samfundet kommer att behöva göra större ansträngningar om det ska kunna uppnå målet att kontrollera de stigande temperaturerna, i enlighet med Parisavtalet. ”Solidaritet, handling, resultat”, temat för COP28, är den gemensamma strävan för det internationella samfundet.

Our Privacy Statement & Cookie Policy

By continuing to browse our site you agree to our use of cookies, revised Privacy Policy.You can change your cookie settings through your browser.
I agree