Konstverk med draktema visas i Shanghai
Gong Weiwei Publikigita: 2024-02-27 10:49:12

Den kinesiska draken ”Loong”, djupt rotad i den kinesiska civilisationen som kulturell ikon, har lämnat ett outplånligt avtryck i historia, litteratur, konst, folklore och vardagsliv. En utställning med titeln ”10 000 Dragons Art Exhibition” hölls på Xiao Hui Wang Art Museum i Shanghai.

Med kinesiska drakar från förr och nu var syftet med utställningen att fördjupa sig i den kinesiska drakkulturens ursprung och samtidigt omfamna de samtida trenderna inom konstnärligt skapande. ”Traditionell kultur, samtida konst, modeelement och den senaste tekniken är våra fyra nyckelelement. Kombinationen av dessa element är det viktigaste inslaget i denna utställning”, säger konstnären Xiao Hui Wang, som också är museets grundare.Our Privacy Statement & Cookie Policy

By continuing to browse our site you agree to our use of cookies, revised Privacy Policy.You can change your cookie settings through your browser.
I agree