Världens största korridor för ren energi
Gong Weiwei Publikigita: 2024-03-26 17:08:37

Vet du var världens största korridor för ren energi finns? De sex terrasserade kraftverken vid Yangtzeflodens huvudfåra i Kina, nämligen Wu Dong De, Baihetan, Xiluodu, Xiangjiaba, Three Gorges och Gezhouba, utgör världens största korridor för ren energi och sträcker sig över 1 800 kilometer! Hittills har den sammanlagda kraftproduktionen från de sex kraftverken överstigit 3 500 miljarder kWh, minskat koldioxidutsläppen med mer än 2,8 miljarder ton. Ren el som är producerad varje år kan tillgodose elbehovet för mer än 300 miljoner människor i genomsnitt under ett år!

Our Privacy Statement & Cookie Policy

By continuing to browse our site you agree to our use of cookies, revised Privacy Policy.You can change your cookie settings through your browser.
I agree