"Hõbedane majandus" on uus võimaluste maa
Pan Publikigita: 2024-04-16 10:25:02

Hiinas on rahvastiku vananemine toonud kaasa märkimisväärse "hõbedase majanduse" nähtuse. Kantavad seadmed, teenindusrobotid ja muud nutiseadmed hakkavad järk-järgult vanemate inimeste ellu ilmuma. Vanuritele osutatavate uute teenuste vajadus on toonud kaasa ka nõudluse uute elukutsete järgi nagu vanemaealiste saatja ja spetsiifilised tervishoiutöötajad, mis meelitab  omakorda paljusid noori sellesse valdkonda.

Hetkel on "hõbedase majanduse" mastaap umbes 7 triljonit jüääni, moodustades umbes 6% SKP-st. Ekspertide prognooside kohaselt kasvab see arv aastaks 2035 umbes 30 triljoni jüäänini, moodustades umbes 10% SKP-st.

Our Privacy Statement & Cookie Policy

By continuing to browse our site you agree to our use of cookies, revised Privacy Policy.You can change your cookie settings through your browser.
I agree